Παρασκευή 10 Μαΐου 2024 04:45
Τελευταία Ενημέρωση: 08 Ιουλίου 2016
Ήπειρος

ΣΤΟ ΜΑΤΣΟΥΚΙ Παρουσιάστηκαν τα πρακτικά του συνεδρίου για τη Μονή Βύλιζας

Off

Την Κυριακή, 3 Ιουλίου, πραγματοποιήθηκε στο Ματσούκι, με επισημότητα,  η παρουσίαση των Πρακτικών του Συνεδρίου για την Ιστορική Μονή της Βύλιζας.
Μίλησαν, εκ μέρους της Μοναστηριακής Επιτροπής ο Αθανάσιος Μακρής και εκ μέρους της Επιστημονικής Επιτροπής, ο πανεπιστημιακός Κωνσταντίνος Κωνσταντινίδης. Θερμή προσφώνηση έγινε από τον Αντιδήμαρχο του Δήμου Βορείων Τζουμέρκων Χρήστο Σκαμνέλο.
Για τις Μελέτες των Πρακτικών μίλησαν ακόμα ο Ιωάννης Χουλιάρας, Διευθυντής Αρχαιοτήτων Θεσπρωτίας και ο Δημήτριος Αγορίτσας, Διδάκτωρ ενώ την παρουσίαση έκλεισε ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Άρτας, κ.Ιγνάτιος, με εμπνευσμένη προσφώνηση. 
Παρών και ο Περιφερειάρχη Ηπείρου Αλέξανδρος Καχριμάνης, ενώ παρέστη και η Κοσμήτωρ της Φιλοσοφικής Σχολής του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, Αικατερίνη Λιάμπη, καθώς και αρκετοί Πανεπιστημιακοί, Ιστορικοί, Αρχαιολόγοι, Ερευνητές.
Μετά το πέρας της εκδήλωσης, έγινε ξενάγηση από την Αρχαιολόγο της Α΄ Εφορίας Αθηνών, Αργυρώ Καραμπερίδη, στο Μουσείο Εικόνων και Χειρογράφων της Βύλιζας. 
Ακολούθησε ξενάγηση από τον Αρχιτέκτονα, Βασίλειο Κασκάνη στο Συγκρότημα Υδροκίνησης του χωριού (Νερόμυλος, Νεροτριβή, Μαντάνια).

Είσοδος

Powerd By  

Ιδιοκτήτης - Νόμιμος Εκπρόσωπος - Διευθυντής - Διαχειριστής - Δικαιούχος domain name:
ΠΑΠΑΓΕΩΡΓΙΟΥ ΤΖΕΚΑ ΦΩΤΕΙΝΗ
Διευθυντής σύνταξης:
ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ

Ι. ΠΑΛΑΙΟΛΟΓΟΥ 8 45221 ΙΩΑΝΝΙΝΑ
tel 2651032055
mail ele@ele.gr

ΑΦΜ 047685050
ΔΟΥ ΙΩΑΝΝΙΝΩΝ